Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté si posvítili na řidiče

KLADENSKO – I o prodlouženém víkendu vyjely osoby, které za volantem neměly co dělat. 

Včera 19. listopadu 2017 ve dvě hodiny třicet minut v Kladně v ulici Železničářů kontrolovala policejní hlídka Obvodního oddělení Kladno město osobní vozidlo BMW 530. Za volant automobilu usedl pětatřicetiletý cizí státní příslušník, trvale žijící v Kladně, který se před jízdou posilnil alkoholickými nápoji. Na displeji přístroje Drager se ukázaly hodnoty 1,31, 1,57 a 1,41 promile alkoholu v dechu.

Případ je šetřen jako přečin ohrožení pod vlivem návykové látky a muži hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Další hříšník byl zastaven v sobotu 18. listopadu 2017 před desátou hodinou večerní v Kladně v ulici V. Nezvala. Policisté zastavili osobní automobil Renault Laguna a u devatenáctiletého řidiče z Kladenska bylo provedenou lustrací zjištěno, že má vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel.

Tento skutek je prošetřován jako přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a mladíkovi hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Případ nezodpovědného řidiče řešili policisté i v pátek 17. listopadu 2017 krátce před půlnocí v obci Stochov ve Švermově ulici. Osmatřicetiletý šofér osobního vozidla Peugeot 206 řídil automobil i přes skutečnost, že před jízdou požil alkoholické nápoje. Provedené dechové zkoušky ukázaly hodnoty 1,24 ‰, 1,29 ‰ a 1,22 ‰ alkoholu v jeho dechu.

Muž je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a hrozí mu až jeden rok za mřížemi.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
20. listopadu 2017

vytisknout  e-mailem