Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Porušování domovní sovobody

KLADENSKO - Za pomoc požadovali odměnu a nakonec ho okradli. 

Na policejní služebnu v Kladně se ve středu 27. července 2016 dostavil poškozený padesáti devítiletý muž z Kladna a učinil oznámení o krádeži mobilního telefonu.

Několik minut po půlnoci v pondělí 25. července 2016 potkal tento muž před místem svého trvalého bydliště v Poděbradově ulici v Kladně čtyřčlennou skupinku ve  složení tří mužů a jedné ženy. Vzhledem k tomu, že se muži při vstupu do domu zlomil při odemykání klíč ve dveřích, nabídla poškozenému muži tato čtyřčlenná skupinka pomoc.  Poté co pomohli se dostat muži  do domu, začali za odvedenou práci  požadovat odměnu. Jelikož poškozený neměl u sebe finanční hotovost, musel si domů dojít pro platební kartu, aby se mohl těmto pomocníkům na jejich žádost odměnit. Čtveřice ovšem i přes vyjádřený slovní odpor majitele bytu do jeho obydlí vstoupila, kde setrvali i přes jeho nesouhlas. Druhý den muž zjistil, že mu byl odcizen mobilní telefon v hodnotě 2 000,-Kč.

Policisté nyní případ prošetřují jako podezření z trestných činů porušování domovní svobody a krádeže a po čtveřici pachatelů pátrají.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

28. července 2016

vytisknout  e-mailem