Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Posilněn alkoholem způsobil dopravní nehodu

KLADENSKO - Řidič z místa nehody utekl, ale byl policejní hlídkou dopaden. 

Kladenští dopravní policisté vyjížděli včera 20. prosince 2016 k dopravní nehodě, která se stala ve dvacet jedna hodin v Kladně v ulici Lébra.

Při dopravní nehodě řidič s osobním vozidlem značky VW Passat naboural čelně do podélně stojícího zaparkovaného vozidla Peugeot 806, které odmrštil na další před ním stojící vozidlo Škoda Fabia. Vlivem tohoto nárazu vozidlo značky Škoda Fabia narazilo do dalšího zaparkovaného vozidla Peugeot 407.

Dvaceti jedna letý řidič z Kladenska následně po této dopravní nehodě z místa činu utekl. Během krátké doby byl tento neukázněný řidič vypátrán policejní hlídkou nedaleko dopravní nehody v ulici Železničářů.

Policisté podezřelého řidiče vyzvali k dechové zkoušce, která byla s pozitivním výsledkem a naměřená hodnota byla ve výši 2,04 promile alkoholu v dechu. Dále byl  převezen k lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu do kladenské nemocnice.

Policisté jednadvacetiletého zadrženého muže po vyšetření eskortovali do policejní cely.

Dopravní nehoda je nadále v šetření a muž je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz.

Předběžně vyčíslená škoda nyní činí 85 000,-Kč.

Policie neustále apeluje na řidiče, aby za volant usedali vždy odpočatí a při jízdě se plně věnovali řízení. Každý řidič by si měl uvědomit, že alkohol a ani jiné omamné a psychotropní látky za volant nepatří. Řidiči pod vlivem návykových látek jsou v silničním provozu velmi nebezpeční sami sobě, ale i ostatním účastníkům silničního provozu. Všichni řidiči nedodržováním předpisů silničního provozu a agresivní a nebezpečnou jízdou ohrožují nejen své zdraví, ale především zdraví a životy všech účastníků silničního provozu.

 

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

21. prosince 2016

 

vytisknout  e-mailem