Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Posilněna alkoholem usedla za volant

KLADENSKO – Při dechové zkoušce byla naměřena hodnota přes tři promile alkoholu v dechu. 

Policisté obvodního oddělení Zlonice v rámci výkonu služby prováděli ve večerních hodinách dne 17. prosince 2019 hlídkovou činnost na pozemních komunikacích Slánska.

V průběhu kontrolní činnosti v obci Klobuky policejní hlídka zastavila osobní vozidlo, jedoucí po silnici ve směru od obce Vrbičany. Policisté vyzvali řidičku k předložení dokladů potřebných pro řízení motorových vozidel. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že řidičkou je třiatřicetiletá žena. Na místě byla provedena dechová zkouška, při které byl výsledek pozitivní a naměřená hodnota byla ve výši 3,36 promile alkoholu v dechu. Policisté řidičce zakázali další jízdu a byl jí zadržen řidičský průkaz.

Policisté nyní tento případ prošetřují a řidička je podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za toto protiprávní jednání hrozí podezřelé ženě maximální trest odnětí svobody až na 1 rok.

Policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích. Nebezpečná je v každém případě agresivní, bezohledná nebo riskantní jízda. Tito řidiči jsou nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
19. prosince 2019

vytisknout  e-mailem