Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Požár stohu

KLADNO - Policisté intenzivně hledají pachatele. 

V noci z úterka na středu došlo v katastru obce Dolany k požáru stohu. Neznámý pachatel založil požár na kraji pole za větrolamem u silnice směrem na obec Hostouň. Tím došlo k vznícení celého stohu. Jednalo se o cca 340 kulatých balíků sena a 360 balíků slámy. Požár nebylo možné uhasit. Zasahující jednotky požárníků pouze zamezily jeho rozšíření. V okolí stohu se nenacházejí žádná obydlí, či jiné budovy. Žádné osoby nebyly ohroženy na životě. Přítomný vyšetřovatel hasičského záchranného sboru vyloučil na místě samovznícení a určil, že byl požár založen úmyslně. Soukromému zemědělci vznikla škoda přesahující půl milionu korun. Skutek prošetřujeme jako přečin poškození cizí věci a v případě dopadení pachateli hrozí až tři roky za mřížemi.
 
A další zprávy z policejních svodek:
 
V minulých dnech odcizil neznámý pachatel 300 metrů olověného pláště z kabelu. Ke krádeži došlo v objektu areálu Poldi v Kladně Dubí a odcizením byla firmě způsobena škoda téměř třicet tisíc korun. Poškozením a znehodnocením kabelu se však částka vyšplhala na více jak 200.000,- Kč.
 
Na výživném dluží přes šedesát tisíc. Kročehlavští policisté přijali včera trestní oznámení od čtyřiatřicetileté ženy. Její bývalý čtyřiačtyřicetiletý přítel neplatí od roku 2006 výživné na svého dvanáctiletého syna. Nyní proto čelí podezření z přečinu zanedbání povinné výživy, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
nprap. Michaela Nováková
29.8.2013

vytisknout  e-mailem