Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Poznáváte ženy na videozáznamu?

KLADENSKO – Pro policisty jsou důležitými osobami pro objasnění trestné činnosti. 

Policisté z obvodního oddělení Kladno-město se zabývají případem neoprávněných plateb nalezenou platební kartou, kterou nejspíš ztratil mladík na pěší zóně v ulici T. G. Masaryka v Kladně. 

Policisté zjistili, že nalezenou platební kartou někdo platil v prodejně v Žatci v Ústeckém kraji, přičemž jedna platba byla úspěšná a dvě nikoliv. Následným šetřením pak zjistili, že v prvním případě si žena v kšiltovce řekla obsluze prodejny o tři krabičky cigaret, které neoprávněně, avšak úspěšně, zaplatila cizí kartou. Po pár minutách se vrátila do prodejny zpátky a opět požadovala cigarety, nicméně tentokrát terminál platbu kartou nepřijal a bylo nutné zadat PIN kód. Ten pochopitelně neznala, pokoušela se jej zadat, avšak neúspěšně, a proto odešla pryč. Posléze, asi po dvou hodinách, vstoupila do prodejny jiná žena, s růžovými vlasy, která si také chtěla koupit cigarety. I po ní požadoval terminál zadání PIN kódu, který však neznala a taktéž odešla z prodejny ven.

V této souvislosti policisté pátrají po totožnosti dvou žen, které jsou podezřelé z neoprávněných plateb. V případě, že ženy poznáváte nebo máte k nim jakékoliv poznatky, kontaktujte policisty na lince 158.

V této věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kde je trestní sazba odnětím svobody ve výši až dvou let.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
20. června 2024

vytisknout  e-mailem