Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Při požáru by neměli čím hasit

KLADENSKO - Z panelového domu se ztratily proudnice a hadice. 

Policisté obvodního oddělení Slaný prošetřují případ odcizených požárních hadic a proudnice z panelového domu ve Slaném, který byl oznámen na linku 158 v dopoledních hodinách  dne 30. října 2017.

Z panelového domu v Žižkově ulici ve Slaném bylo v průběhu tří měsíců od srpna do října letošního roku odcizeno devět kusů hydrantových hadic a šest kusů otočných proudnic. Neznámý pachatel  nezjištěným způsobem překonal zaplombování hydrantů, které byly umístěny na chodbách panelového domu a poté z nich toto hasičské vybavení zcizil.

Svým protiprávním jednáním způsobil společenství vlastníků tohoto domu škodu, která byla předběžně vyčíslena na částku necelých 21 000,-Kč.

Policie vyzývá dále občany, zda v době od 1. srpna do 30. října 2017 nezaznamenali podezřelou osobu, pohybující se v blízkosti skříněk s hasícími soupravami nebo při manipulaci s těmito  proudnicemi.

Kladenští policisté upozorňují občany, aby dbali zvýšené obezřetnosti v místech svého bydliště a vždy věnovali pozornost osobám, které pouští do domů nebo, které se v objektech panelových domů pohybují. Uvedenými radami bychom rádi zopakovali důležité zásady, jejichž dodržováním můžete snížit pravděpodobnost, že se stanete obětí vloupání do společných prostorů panelových domů nebo i bytu:

- všímejte si pohybu podezřelých osob v domě a v jeho okolí

- zamykejte vždy vchodové dveře do domu, ale i bytu

- nenechávejte bez dozoru otevřená okna, hlavně v nižších patrech a ani u společných místností, zejména v noci

-  pořiďte si kvalitní bezpečnostní vchodové dveře

- apelujte na pořízení kamerového systému a dalších bezpečnostních prvků (dveře na čip) ve vašem domě.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

31. října 2017

vytisknout  e-mailem