Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Přistižen při krádeži jízdního kola

KLADENSKO - Po opuštění křoviska s odcizeným kolem byl dopaden policejní hlídkou. 

Ve čtvrtek 5. května 2016  po jednadvacáté hodině za užití násilí a poškození skleněné výplně vnikl pachatel v Kladně v Holandské ulici do společné místnosti kolárny  v suterénu panelového domu. Zde znehodnotil zámek a demontoval jízdní kolo. Nejprve z kolárny vyndal odmontované kolo a poté zbytek jízdního kola a následně vylezl z těchto prostorů pachatel sám.

Svůj lup si pachatel odnášel do přilehlého křovinatého porostu. Při svém protiprávním počínání byl přistižen majitelem jízdního kola, který tento skutek oznámil na policii.

Na základě tohoto oznámení vyjeli policisté oddělení hlídkové služby k místu oznámení a prováděli kontrolní činnosti v přilehlých nočních ulicích města Kladna. Po několika minutách byl v ulici Unhošťská spatřen podezřelý muž s jízdním kolem odpovídající danému popisu. Podezřelý nejprve zapíral, ale na základě dalších poznatků k jízdnímu kolu se ke svému trestnému činu doznal.

Policisté oddělení hlídkové služby podezřelého muže zadrželi a následně převezli na příslušnou policejní služebnu k provedení prvotních úkonů. Dalším policejním šetřením bylo zjištěno, že podezřelý třiceti čtyřletý muž z Kladna je v pátrání ohledně pobytu. Poté byl umístěn do policejní cely.

Případ je nyní prošetřován jako podezření z trestného činu krádeže vloupáním.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

6. května 2016

vytisknout  e-mailem