Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Přistiženi při krádeži v obchodním domě

KLADENSKO – Odcizené nepoškozené zboží bylo vráceno zpět na prodejnu. 

Policisté oddělení hlídkové služby v neděli 13. ledna 2019 v rámci výkonu služby vyjížděli ve dvou případech ke krádeži v obchodím domě v Americké ulici v Kladně, kde byli pracovníky ostrahy zadrženi podezřelí pachatelé.

Poprvé byla policejní hlídka vyslána do obchodního domu krátce před půl dvanáctou, kde si pracovník ostrahy povšiml muže na invalidním vozíku, který v prostoru s alkoholem vzal z regálu dvě láhve s lihovinou a uložil si je do tašky. Poté projel přes pokladní zónu, aniž by zboží uhradil.  Z těchto důvodů byl ostrahou v prostoru za pokladnami zastaven. Po příjezdu policejní hlídky na místo činu bylo zjištěno, že podezřelým je třiašedesátiletý muž, který se ke svému jednání odcizení lahví doznal.

V druhém případě byli policisté vysláni do téhož obchodního domu po patnácté hodině, kdy  byly zachyceny dvě podezřelé osoby. Pracovníci ostrahy uvedli, že si ihned povšimli podezřelé dvojice, která přišla do prodejny, neboť předešlý den po návštěvě tohoto páru zjistili, že byly odcizeny parfémy.  Ostraha se z těchto důvodů zaměřila na nákup této dvojice a po chvilce si povšimla, jak zboží z regálu umisťují do tašky, kterou má žena přes rameno. Zboží vložené do tašky následně u pokladen nepředložili a pronesli ho bez zaplacení a pokračovali  k východu z prodejny. V daném okamžiku byli pracovníky ostrahy zastaveni a vyzváni, aby je následovali do zázemí obchodního domu, kam byla přivolána policejní hlídka.  Policejním šetřením bylo zjištěno, že podezřelou dvojicí je devětadvacetiletý muž a pětadvacetiletá žena z Kladna. Pachatelé se ke svému činu doznali a taktéž přiznali čtyři kusy odcizených parfémů z předešlého dne.

Policisté obvodního oddělení Kladno Kročehlavy nyní oba dva případy prošetřují a pachatelé jsou podezřelí z přestupkového jednání.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

15. ledna 2019

vytisknout  e-mailem