Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidič pod vlivem alkoholu

KLADENSKO - Nebezpečnou jízdou upoutal pozornost policejní hlídky. 

Při provádění hlídkové činnosti v nočních hodinách v sobotu 22. listopadu 2014 v obci Sazená upoutalo pozornost policejní hlídky jedoucí vozidlo od místní restaurace směrem na obec Ledčice. Řidič ve vozidle svou nebezpečnou jízdou, kdy přejížděl z jedné strany pozemní komunikace na druhou, ohrožoval touto riskantní jízdou nejen svůj život a zdraví, ale taktéž ostatních možných účastníků silničního provozu.
 
Policisté podezřelé vozidlo zastavili a vyzvali řidiče k předložení dokladů potřebných pro provoz a řízení vozidla. Řidič se na místě prokázal pouze občanským průkazem a předložil doklady k vozidlu, neboť mu v současné době právě skončil zákaz řízení a nestihl si svůj řidičský průkaz vyzvednout. Následně policisté vyzvali podezřelého čtyřiceti čtyřletého muže k provedení dechové zkoušky, při které mu  byla naměřena hodnota 2, 43 promile alkoholu v dechu. Po provedené dechové zkoušce muž nechtěl akceptovat policejní kontrolu a z místa incidentu chtěl odjet svým vozidlem, z těchto důvodů byl opakovaně vyzván policejní hlídkou, že je povinen tuto silniční kontrolu podstoupit. Dále byl muž převezen do slánské nemocnice k odběru biologického materiálu.
 
Policisté poté podezřelého řidiče eskortovali do policejní cely, odkud byl následující den propuštěn. V současné době je neukázněný řidiči podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
24. listopadu 2014  

vytisknout  e-mailem