Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Věci ve vozidlech přilákaly zloděje

KLADENSKO – Policisté pátrají po pachatelích, kteří se vloupali do tří vozidel v Kladně. ________________________________________ 

Policie opět upozorňuje řidiče a i spolujezdce, aby ve vozidlech neponechávali žádné věci, a to především na viditelných místech. Zapomenuté peněženky, mobilní telefony, doklady, klíče, fotoaparáty, notebooky, ale i sportovní tašky, oděvy a i tašky s nákupem jsou pro zloděje velkým lákadlem a mnohdy i snadnou kořistí. Zloděj poté za účelem zmocnit se těchto věcí ve vozidle způsobí majiteli značnou škodu i poškozením na vozidle

Policisté obvodního oddělení Kladno přijali dne 26. října 2017 tři oznámení ohledně vloupání do osobních vozidel v ulicích Kladna.

Ve Štechově ulici v Kladně se vloupal neznámý pachatel v době od večerních hodin 25. října do sedmé hodiny ranní 26. října 2017 do osobního vozidla Škoda Octavia. Z vozidla následně odcizil tašku s nákupem potravin a dva látkové potahy na hlavové opěrky. Čtyřiatřicetileté majitelce vznikla škoda 440,-Kč.

K druhému případu vloupání do vozidla došlo v časovém rozmezí nočních hodin 25. října 2017 do dopoledních hodin následujícího dne na náměstí Jana Masaryka. Pachatel za užití násilí  značně poškodil okénko u vozidla značky Peugeot, čímž způsobil jednapadesátiletému majiteli škodu ve výši 2 500,-Kč. Následně z vozidla odcizil dvě krabičky cigaret, nabíječku na mobilní telefon, dioptrické a sluneční brýle. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na částku necelé 4 000,-Kč.

Do vozidla Škoda Octavia se vloupal neznámý pachatel v ulici L. Janáčka, a to v době od půlnoci 25. října a šestou hodinou ranní 26. října 2017. Při vniknutí pachatel poškodil vozidlo a odcizil rybářský stojan, svazek klíčů s dálkovým ovládání na vrata. Svým protiprávním jednáním způsobil jednačtyřicetiletému majiteli škodu ve výši 3 000,-Kč. 

Několik preventivních rad:

- při odchodu vždy vozidlo řádně zabezpečte, neponechávejte ani pootevřená okénka

- nenechávejte žádné věci ve vozidlech, ani když opouštíte vozidlo jen na malou chvilku

- neponechávejte věci na viditelných místech ve vozidle

- ve vozidle neukládejte náhradní klíče ani doklady k vozidlu

Policie vyzývá občany, kteří v inkriminovanou dobu spatřili v těchto ulicích pohyb podezřelé osoby nebo přímo pachatele při trestné činnosti, aby poskytli informace na nejbližší policejní služebnu nebo nalinku 158.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

27. října 2017


vytisknout  e-mailem