Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Velikonoční dopravní akce

KLADENSKO - Policisté dohlíželi na plynulost v silničním provoze. 

Kladenští policisté se zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce s organizací TISPOL, která probíhala v týdnu od 14. do 20. dubna 2014. V kladenském okrese tato dopravně bezpečnostní akce proběhla ve čtyřech dnech, a to ve středu 16. dubna 2014 a následně o víkendové velikonoční dny od 18. do 20. dubna 2014 . V rámci dopravní akce s organizací TISPOL policejní hlídky prováděly kontrolní činnost na pozemních komunikacích, zaměřenou především na kontrolu dodržování rychlosti. Samozřejmě v průběhu dopravní akce se policejní hlídky zaměřily i na kontrolu dodržování bezpečnosti v silničním provoze a pátrání po osobách, věcech a odcizených vozidlech. 
 
V rámci dopravně bezpečnostní akce s organizací TISPOL byla kontrolní činnost rozdělena do časových pásem tak, aby byly pokryty kontroly v silničním provoze v průběhu celého dne.   Policejní hlídky byly kombinované a svoji kontrolní činnost vykonávaly na pevných stanovištích nebo ve služebních vozidlech po celém území okresu Kladno. Mezi kontrolní stanoviště policejních hlídek byly vytipovány například tyto obce Libušín, Stochov, Vinařice, Lotouš, Kamenné Žehrovice a Tuchlovice. V Kladně byli účastníci silničního provozu například kontrolováni v ulicích Pražská, Unhošťská a  Libušina.
 
V rámci celé dopravně bezpečnostní akce s organizací TISPOL v době těchto čtyř dnů bylo zkontrolováno celkem osm set třináct dopravních prostředků, u kterých bylo zjištěno celkem dvě stě osmdesát šest přestupků, z toho dvě stě osmdesát tři přestupků bylo vyřešeno na místě a byly za ně uděleny blokové pokuty ve výši 100 100,-Kč. Tři přestupky byly oznámeny správním orgánům.  Nejčastějšími dopravními přestupky byl nevyhovující technický stav, a to u sedmdesáti šesti vozidel, v šedesáti případech řidiči nedodrželi povolenou rychlost, ve třiceti devíti případech nebylo použito bezpečnostních pásů, tři řidiči požili před jízdou alkohol a dva řidiči neměli dálniční známku. Do celé dopravně bezpečnostní akce bylo nasazeno sto dva policistů
 
Dopravně bezpečnostní akce s organizací TISPOL budou pokračovat i v následujících týdnech.
 
Kladenští policisté z dopravního inspektorátu na velikonoční pondělí uspořádali ještě jednu dopravně bezpečnostní akci, do které bylo nasazeno osm policistů, kteří prováděli kontrolní činnost ve vytipovaných lokalitách na území kladenského okresu. Při této dopravně bezpečnostní akci bylo zkontrolováno celkem sto deset vozidel a zjištěno dvacet sedm přestupků, z nichž dvacet šest přestupků bylo vyřešeno na místě a jeden byl podstoupen správnímu orgánu. Blokové pokuty byly ve výši 6 100,-Kč. V rámci akce byl zjištěn jeden řidič, který požil alkohol, čtyři řidiči nepoužili bezpečnostní pásy a u čtrnácti vozidel byl nevyhovující technický stav vozidla. 
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
22. dubna 2014
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem