Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Výtržník skončil v policejní cele

KLADENSKO - Potyčka mezi občany a neuposlechnutí výzvy. 

Policisté oddělení hlídkové služby vyjížděli před jednadvacátou hodinou dne 6. října 2016 k potyčce a fyzickému násilí mezi občany v Holandské ulici v Kladně.

Na místě incidentu se již nacházela hlídka městských strážníků, která zde danou potyčku řešila. Tři osoby neprokázaly svoji totožnost a poté neuposlechly ani výzvy. Z těchto důvodů bylo ze strany městských strážníků použito donucovacích prostředků. Zajištěni byli dva podezřelí mladíci ve věku devatenáct a dvacet let z Kladna a okolí.

Velmi agresivní chování bylo ze strany mladíka, který neustále urážel zasahující strážníky a policisty. Tento výtržník byl opakovaně vyzýván policistou oddělení hlídkové služby, aby se choval slušně a upustil od  protiprávního jednání. Jelikož agresivní  mladík od svého  vulgárního chování neupustil a i přes několik výzev ze strany policejní hlídky ve svém jednání pokračoval a agrese se stupňovala, použil policista donucovacích prostředků formou hmatů a chvatů. Poté byla pachateli přiložena pouta.

Dalším policejním šetřením bylo zjištěno, že podezřelým je dvacetiletý mladík z Kladenska. Po provedení lékařského vyšetření byl výtržník eskortován do policejní cely.

Vzhledem k dané situaci na místě  a vyššímu počtu neukázněných osob byla přivolána i policejní hlídka obvodního oddělení Kladno Kročehlavy.

Případ je v šetření a dvacetiletý mladík je nyní za své protiprávní jednání podezřelý z přestupku proti občanskému soužití.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

10. října 2016

 

 

vytisknout  e-mailem