Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Z lupu se dlouho neradoval

KLADENSKO – Zadržen byl ihned po činu. 

Včera 1. ledna 2017 bylo oznámeno na Obvodní oddělení Unhošť, že v obci Velká Dobrá v Pražské ulici došlo k vloupání do rodinného domu. Soused z přilehlé nemovitosti nahlásil, že v půl šesté odpoledne  viděl neznámou osobu v černém oblečení přelézat plot výše zmiňovaného domu a následně slyšel řinčení skla. Na místo ihned vyjely policejní hlídky, které prohledaly neobydlený objekt. Policisté zjistili, že v nemovitosti jsou pootevíraná okna a dveře garáže a následně na poli za domem nalezli jedenadvacetiletého mladíka z Kladna, který se přiznal, že vnikl do tohoto domu. Z garáže tento muž odcizil jízdní kolo v hodnotě 12.000,- Kč, které však při útěku před strážci zákona ponechal v zahradě. Poškozením okna vznikla majiteli škoda 3.000,- Kč.

Muž byl zadržen a nyní čelí podezření z přečinu krádeže, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Navíc u tohoto mladíka byla provedena dechová zkouška, kdy bylo naměřeno 0,98 promile alkoholu v dechu.

Dalším ohledáním na místě činu bylo dále zjištěno, že zadržený muž pobýval bez souhlasu majitele v neobydlené dřevěné chatce na nedalekém pozemku a to nejméně čtrnáct dní. Na pozemek se dostal dírou v plotě a do chatky vnikl poté, co odstranil dřevěnou okenici.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
2.ledna 2017

vytisknout  e-mailem