Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zadržení řidičského průkazu

KLADENSKO - Řidič při silniční kontrole nadýchal přes dvě promile alkoholu. 

Policisté obvodního oddělení Kladno venkov v rámci výkonu služby prováděli silniční kontrolu v obci Brandýsek dne 3. března 2017.

Při kontrolní činnosti bylo v obci v ulici Slánská zastaveno osobní vozidlo značky Škoda Felicia, jehož řidičem byl třicetiletý muž z Kladenska. Policisté řidiče vyzvali k předložení dokladů potřebných pro řízení motorových vozidel a dále byl vyzván k provedení dechové zkoušky na alkohol, čemuž se dobrovolně podrobil. Při této dechové zkoušce byla řidiči naměřena hodnota 2,42 promile alkoholu v dechu. Policisté podezřelému muži zadrželi řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda. Dále byl neukázněný řidič vyzván k lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu v kladenské nemocnici, čemuž taktéž dobrovolně vyhověl.

Případ je nadále prošetřován a řidič je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Policie neustále apeluje na řidiče, aby za volant usedali vždy odpočatí a při jízdě se plně věnovali řízení. Každý řidič by si měl uvědomit, že alkohol a ani jiné omamné a psychotropní látky za volant nepatří. Řidiči pod vlivem návykových látek jsou v silničním provozu velmi nebezpeční. Všichni řidiči nedodržováním předpisů silničního provozu a agresivní a nebezpečnou jízdou ohrožují nejen své zdraví, ale především zdraví a životy všech účastníků silničního provozu.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P CŘ  Kladno

7. března 2017

vytisknout  e-mailem