Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ze stavebních buněk bylo odcizeno nářadí

KLADENSKO – Nevšimli jste si někoho podezřelého? 

Policisté z obvodního oddělení Unhošť šetří případ vloupání do dvou stavebních buněk v katastru obce Velké Přítočno, v těsné blízkosti objektu stavebnin, odkud neznámý pachatel odcizil různé druhy nářadí v hodnotě několika desítek tisíc korun. K tomu došlo  v době od 18 hodin 26. února do ranní sedmé hodiny 28. února 2022.

Podle dosavadního šetření zatím nezjištěný pachatel se dostal do stavebních buněk za užití násilí, kdy vypáčil dveře. Tím se dostal do vnitřních prostor, odkud odcizil 2 úhlové brusky, kotoučovou pilu, sbíjecí kladivo, vrtačky a jeden geodetický měřící stroj.

Společnosti byla tímto jednáním způsobena celková škoda přesahující 80 tisíc korun.

Ve věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až dva roky za mřížemi.

V souvislosti s tímto případem se obracíme na veřejnost a prosíme o jakékoliv poznatky k možnému pachateli. Pokud jste si někoho podezřelého všimli a mohli byste nám pomoci se ztotožněním osoby, ozvěte se nám na telefonní číslo 974 873 574. Využít můžete také linku tísňového volání 158.


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
2. března 2022

vytisknout  e-mailem