Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj dopaden

KLADENSKO – Nad recidivistou, který na Slánsku vykrádal chaty, spadla klec. 

Téměř dva měsíce trápil policisty na Slánsku zloděj, který se specializoval na vloupání do rekreačních objektů. Šestadvacetiletý muž z Litoměřicka byl v minulých dnech zadržen a následně obviněn ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

První případ, který policisté zaznamenali, se stal na přelomu roku v obci Líský. Tam pachatel vnikl do kůlen u chaty, ze kterých odcizil přímočarou pilu, sadu vrtáků, pokosovou pilu a prodlužovací kabel.

K druhému vloupání došlo mezi 29. lednem a 12. únorem 2016 v obci Hřešice. Tam vnikl zloděj do sklepa rekreačního obydlí, ze kterého odcizil horské jízdní kolo a hliníkový žebřík.

A k poslednímu vloupání došlo 21. února letošního roku v obci Bílichov. Tam obviněný vypáčil dveře rekreační chaty a ze sklepních prostor zcizil elektroinstalační kabely a sekyru.

Při tom byl jeho pohyb zaznamenán místními občany, kteří ihned kontaktovali policisty na lince 158. Operační důstojník okamžitě vyslal do dané lokality policisty OOP Slaný, kteří propátrali obec a okolí inkriminovaného objektu. Muž byl zadržen na příjezdové cestě u místní hájovny, když řídil své motorové vozidlo, ve kterém byly zajištěny kradené věci.

Muž byl zadržen a následně vyšetřovatel proti šestadvacetiletému zahájil trestní stíhání pro výše uvedené trestné činy, za které mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Navíc se dále ukázalo, že se protiprávního jednání dopustil i přesto, že byl v roce 2014 odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v délce 18 měsíců, ze kterého byl podmíněně propuštěn v červenci 2015 a byla mu stanovena zkušební doba do července 2018.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
2. března 2016

vytisknout  e-mailem