Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj kabelky byl dopaden

KLADENSKO - Policisté zadrželi podezřelého muže, který ukradl seniorce kabelku. 

Kladenští policisté v současné době prošetřují případ trestného činu krádeže, z kterého je podezřelý dvaceti čtyřletý muž z Kladna.

Dne 3. února 2016 po čtrnácté hodině v Kladně v ulici Čs. Armády oslovil osmdesáti tříletou seniorku neznámý muž, který jí nabízel pomoc při chůzi.  Oslovená žena tuto jeho nabídku odmítla. Během krátké doby neznámý pachatel seniorce strhl z ramene dámskou kabelku a dal se na útěk. Obsahem kabelky byly doklady, peněženka s finanční hotovostí a platební karta. Škoda 409,-Kč.

Celý tento incident spatřila trojice mladíků, kteří přispěchali seniorce na pomoc a poté pronásledovali podezřelého pachatele.

Na místo byl přivolán i policista ze služební kynologie se svým policejním psem.  Po nasazení služebního psa na stopu byla několik set metrů od místa činu v křovinatém porostu v Průchově ulici nalezena odcizená kabelka i s jejím obsahem.

Vzhledem k pohotové reakci a všímavosti mladíků a profesionálnímu přístupu policistů byla kabelka kompletně vrácena zpět poškozené seniorce. Při protiprávním jednání podezřelého okradená žena neutrpěla žádné zranění.

Na základě dalšího policejního šetření bylo zjištěno, že podezřelým mužem, který se dopustil tohoto skutku je dvaceti čtyřletý muž z Kladna. Dne 9. června 2016 bylo zahájeno trestní stíhání proti podezřelému z přečinu krádeže. Případ je nadále v šetření.

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

16. června 2016

vytisknout  e-mailem