Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zneužití platební karty

KLADENSKO- Při ztrátě, či odcizení platební karty ji okamžitě nechte zablokovat. 

Na Obvodní oddělení Kladno přišel oznámit dne 5. března 2018 poškozený jednačtyřicetiletý muž cizí státní příslušnosti, že pravděpodobně ztratil svoji peněženku, ve které se nacházela i platební karta, která byla následně zneužita neznámým pachatelem.

Ke ztrátě peněženky došlo na přelomu dní z 3. do 4. března 2018, a to v časovém rozmezí mezi půlnocí až  druhou hodinou. Obsahem peněženky nebyla finanční hotovost, ale doklad totožnosti s povolením k pobytu a již zmiňovaná platební karta.  Poté co se pachatel zmocnil této platební karty, ihned ji  využil k platbě. Vzniklá škoda činí 361,-Kč.

Případ je nyní prošetřován jako podezření z trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku, směnek a cenných papírů.

Kladenští policisté neustále upozorňují občany, aby byli obezřetní a neponechávali své věci bez dohledu a vždy si je uschovávali v taškách nebo i v kapse vždy pod uzavřením. Pokud dojde k odcizení platební karty je nutné  okamžitě zablokovat účet, aby nemohlo ze strany pachatele docházet k vybírání finančních prostředků. Je důležité nenosit bezpečnostní PIN kód přímo karty.  

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

6. března 2018

vytisknout  e-mailem