Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehodovost za víkend

Rychlost, nedání přednosti v jízdě, přecenění schopností řidičů na mokrých vozovkách, alkohol. To jsou nejčastější příčiny víkendových dopravních nehod. 

V pátek 12.12.2008 řešili policisté deset dopravních nehod, v sobotu  jen tři a v neděli vyjeli pouze dvakrát. Hmotná škoda byla odhadnuta na 550.000,-Kč. Při nehodách byli zraněny dvě osoby. Řidiči jeli nepřiměřenou rychlostí, nedávali přednost v jízdě a mnohdy přecenili své schopnosti na mokrém, zasněženém povrchu vozovky. Bourali do stromů, plotů, svodidel. Jeden pachatel z místa nehody utekl hned po té, co s vozidlem havaroval.
Smutnou skutečností je, že za volant usedli také řidiči pod vlivem alkoholu. Do kovového zábradlí v Jáchymovské ulici v Karlových Varech narazil řidič vozidla Honda, kterému policisté ve tři ráno naměřili 1,68 promile alkoholu. Opilý byl také řidič vozidla Opel, který u obce Kolová havaroval do oplocení objektu letiště. Tento řidič byl opilý již v odpoledních hodinách. Přístroj Drager ukázal hodnotu 1,85 promile.
Oběma řidičům policisté zakázali další jízdu a na místě jim zadrželi řidičské průkazy.   

 

vytisknout  e-mailem