Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řízení bez řidičského oprávnění

Jeden řidič zjištěn, druhý zadržen, třetí utekl od nehody 

Dne 12.12.2008 kolem 23,00 hodiny neznámý řidič narazil na silniční kovová svodidla v úseku silnice mezi Hroznětínem a Ostrovem. Z místa nehody utekl a havarované vozidlo nechal na místě. Během čtyř dnů se podařilo policistům zjistit viníka nehody. Je jím28letý muž ze Sokolovska, který nevlastní žádné řidičské oprávnění.
Dne 17.12.2008 u přehrady Březová jel ve směru od Karlových Varů na Bečov 25letý muž z Toužimi. Řídil vozidlo Mazda, přestože mu byl vysloven zákaz řízení motorových vozidel vyslovený Okresním soudem v Chomutově v roce 2007. Zřejmě řidič nevydržel, vyslovený zákaz platí do 19.12.2009. Nyní čelí podezření z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.
Dne 14.12. 2008 v obci Žlutice na ulici Dukelských hrdinů v pravotočivé zatáčce ve směru ke kostelu narazilo vozidlo Mazda 323 do stromu. Šetřením nebylo zatím zjištěno, zda se samovolně rozjelo nebo zda s vozidlem někdo havaroval. Jak uvedl majitel vozidla, půjčil toto vozidlo jemu neznámé osobě z důvodu provedení technické prohlídky. Tato osoba mu měla vrátit doklady zpět s informací, že je Mazda zaparkovaná nad kostelem. Dne 16.12.2008 majitel Mazdy přišel na policejní služebnu a odvolal oznámení o dopravní nehodě vozidla. Následující den přišel opět na policii, aby bylo pokračováno v šetření dopravní nehody.  Škoda na vozidle je odhadnuta na 4.000,-Kč.

vytisknout  e-mailem