Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Vloupání do osobních vozidel

Pozor ! Auto není trezor 

Je již všeobecně známo, že pachatelé využívají nepozornosti a neopatrnosti svých obětí. Na stále  opakující se varování, že auto není trezor, nedali majitelé  osobního vozidla Škoda Fabia combi červené barvy a majitelka stejného typu vozidla stříbrné barvy. V blízkosti dvou ulic Krokova a nám. Václava Řezáče se neznámí pachatelé do vozidel vloupali během necelého dne.  Z prvního firemního vozidla odcizil pachatel reklamní tašku s firemními písemnostmi, dobíjecí baterku a sluneční brýle. V druhém  vozidle přilákala pozornost zloděje dobře viditelná  volně položená dámská kabelka, ve které měla žena peněženku, osobní doklady svoje i svého syna.  V obou případech poškození nahlásili  škodu ve výši 5.100,-Kč.
Dámská kabelka ve vozidle přilákala také zloděje v ulici Alšova, kam zaparkovala mladá žena své vozidlo zn. Toyota Rav4 zlaté barvy. Z vozidla byla odcizena její kabelka s penězi, platební kartou a osobními doklady. Zde byla výše škody nahlášena ve výši 32.000,-Kč.
Vrchol neopatrnosti projevil majitel Citroenu Berlingo. U městského hřbitova v Nejdku zaparkoval vozidlo, aniž by ho uzamkl.  Během deseti minut si chybu uvědomil a vrátil se zpět. Při pohledu do vozu zjistil, že mu neznámý pachatel stačil odcizit přehrávač, fotoaparát, paměťovou kartu do fotoaparátu, látkovou tašku a další věci, vše za téměř 33.000,-Kč. 

V neděli bude den, kdy mnoho z nás bude vzpomínat na své blízké zesnulé. Naše návštěva hřbitova  však nemusí být příležitostí pro zloděje. Nenechávejme cenné věci ve vozidlech a nedávejme tak  příležitost zlodějům.


vytisknout  e-mailem