Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehoda s těžkým zraněním

KOLÍNSKO – Pro zraněného musel přiletět vrtulník. 

K vážné dopravní nehodě, ke které došlo na křižovatce sil. I/2 a II/125 v katastru obce Bečváry, vyjížděly 29. prosince po šestnácté hodině všechny složky integrovaného záchranného systému, včetně vrtulníku.

Dle provedeného šetření na místě došlo k dopravní nehodě pravděpodobně tak, že 25letý muž řídil vozidlo BMW po silnici II. třídy č. 125 ve směru od Kolína a na křižovatce se silnicí I. třídy č. 2 nedal přednost v jízdě jedoucímu vozidlu Renault Master, jehož 31letý řidič jel od Kutné Hory. Tím došlo k bočnímu střetu těchto vozidel a oba vozy byly vlivem nárazu odmrštěna do levého silničního příkopu, kde BMW skončil na střeše a Renault na pravém boku.

Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění pětadvacetiletého řidiče BMW, který byl vrtulníkem transportován do jedné z pražských nemocnic a jeho o rok starší spolujezdec byl sanitním vozem převezen do kolínské nemocnice.
U řidiče BMW nebylo možné provedení dechové zkoušky vzhledem k jeho zranění, u řidiče Renaultu byla dechová zkouška negativní.

Celková škoda na obou vozidlech se vyšplhala na 160 tisíc korun.

Příčina a okolnosti této dopravní nehody jsou v šetření kolínských dopravních policistů.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Kolín
30. prosince 2020

vytisknout  e-mailem