Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Jezdíme s úsměvem

Policie České republiky ve spolupráci s Českou pojišťovnou a.s. realizují již pátým rokem společný preventivně bezpečnostní projekt zaměřený na zvýšení bezpečnosti v silničním provozu. 

kontrola řidiče a vozidlakontrola řidiče a vozidla
děti se připravují a střídají seděti se připravují a střídají se
tvářit se důležitě, přitom se smát, to chce uměnítvářit se důležitě, přitom se smát, to chce umění
kontrola řidičského průkazukontrola řidičského průkazu

     Základní myšlenkou tohoto projektu je dopravní akce, při níž se na hodnocení chování řidičů podílejí děti z vybraných škol. Za způsob jízdy, dodržování či nedodržování pravidel silničního provozu, které policie v průběhu zaznamená, dostávají řidiči od školáků obrázek usměvavého nebo zamračeného autíčka.
Na Kutnohorsku se preventivně bezpečnostní akce „Jezdíme s úsměvem“ spolu s pracovníkem preventivně informační skupiny Policie České republiky územního odboru Kutná Hora nprap.Danielem Votroubkem a dvěma policistkami z kutnohorského Dopravního inspektorátu a pracovnicí České pojišťovny a.s. paní Ivou Škorubovou učastnili dne 22. září 2009 v dopoledních hodinách děti ze Základní školy Červené Janovice. Z důvodu bezpečného pohybu v blízkosti vozovky při dopravní kontrole měly děti na sobě reflexní vesty a „autíčka“ předávaly jednotlivým řidičům po pořadě. Při akci byla rozdána  dvě zamračená autíčka a osmnáct autíček usměvavých. Žádný závažný dopravní přestupek nebyl zjištěn.
Akce „Jezdíme s úsměvem“ není represivní, ale preventivní akcí.

 

vytisknout  e-mailem