Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Krádež pračky v Čáslavi

KUTNOHORSKO - Čáslavští policisté sdělili dvěma mužům ve věku kolem třiceti let podezření z trestného činu krádeže, kterého se měli dopustit 31. ledna 2014. 

Uvedení muži v Čáslavi společně odcizili a rozebrali nefunkční automatickou pračku, která byla odložena na nádvoří domu v ulici Tyršova. Následně rozebrané kusy pračky prodali ve sběrných surovinách. Krádeže se dopustili, i přestože již byli v minulosti za stejný čin pravomocným rozsudkem odsouzeni. Majitelka pračky vše sledovala z okna a věc ihned oznámila Městské policii Čáslav, která neprodleně informovala policii. Hlídka policistů pachatele vzápětí dopadla. 
 

Za výše uvedený trestný čin hrozí pachatelům v případě odsouzení až tříletý trest odnětí svobody. 

 

Trestného činu se však nedopouští pouze ten, kdo věc odcizí, ale také osoba, která kradenou nebo odcizenou věc vykoupí. V tomto případě se dopouští trestného činu podílnictví, za který může za mřížemi strávit až čtyři roky odnětí svobody.

 

Případy krádeží drahých kovů a jiných věcí, které se zloději snaží zpeněžit ve výkupnách sběrných surovin, zaznamenáváme v průběhu celého roku. Proto naši policisté v rámci výkonu své služby pravidelně kontrolují riziková místa a výkupny sběrných surovin. Tyto kontroly budou pokračovat ve zvýšené míře i nadále, a budou je provádět nejen uniformovaní policisté, ale také kriminalisté na celém území Kutnohorska.


 

por. Mgr. Vendulka Marečková

tisková mluvčí

P ČR Kutná Hora

3. února 2014

 

vytisknout  e-mailem