Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nenapravitelný zloděj skončil ve vazbě

KUTNOHORSKO - Za dva měsíce se vloupal do 14 objektů. 

Kutnohorským kriminalistům se podařilo objasnit sérii více jak desítky případů vloupání do různých objektů na Kutnohorsku a v Kolíně. Kriminalisté vyšetřováním jednotlivých případů zjistili, že skutky má páchat 41letý muž z Kutnohorska, který není v této "branži" nováčkem, už v minulosti byl za majetkovou trestnou činnost odsouzen.

Policistům se podařilo získat dostatek důkazů a 41letému muži prokázat hned 14 skutků, které měl spáchat právě on v období od 18. září do 7. listopadu. K nejvíce případům došlo v Kutné Hoře, kde jich bylo 9. Dále ve 3 případech v Kolíně, jednou v Čáslavi a jednou ve Velkém Oseku.

Muž se měl vloupat do zverimexu, několika restaurací, objektu střední školy, výdejních boxů na zásilky nebo autoservisu. Vevnitř odcizil hotovost a nějaké drobné věci, někdy ale neodcizil nic, způsobil ale značnou škodu na poničených nebo rozbitých oknech a dveřích. Celková škoda, kterou provozovatelům a firmám způsobil na odcizení a poškození se pohybuje kolem 300 tisíc Kč.

V úterý 7. listopadu kriminalisté zahájili trestní stíhání 41letého muže jako obviněného ze spáchání přečinu krádeže, za což mu v tomhle případě hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Kriminalisté zároveň podali podnět státnímu zástupci na vzetí obviněného do vazby, kam byl následně muž z rozhodnutí soudu umístěn, a to z toho důvodu, aby trestnou činnost neopakoval.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
1. prosince 2023

vytisknout  e-mailem