Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté pomohli zachránit lidský život

KUTNOHORSKO - 83letý muž náhle zkolaboval. 

Policisté z oddělení hlídkové služby Kutná Hora byli v pátek 22. září 2023 operačním důstojníkem vysláni do Uhlířských Janovic k asistenci při záchraně 83letého muže, který náhle zkolaboval.

Na místě se nacházel i 42letý oznamovatel, který policistům sdělil, že projížděl kolem a z auta uviděl staršího muže, který leží vedle zahradního kolečka a snaží se ze země zvednout. Ihned z vozidla vystoupil a přispěchal seniorovi na pomoc, zvedl ho ze země a spolu s dalším mužem, který na místě také situaci viděl a zastavil, seniora odvedli k domu. Senior pak náhle zkolaboval a upadl do bezvědomí. Jeden z mužů neprodleně vytočil linku tísňového volání 155 a na pokyny operátorky začali oba muži s oživovacími pokusy, a to až do příjezdu policistů pprap. Jakuba Čápa a pprap. Martina Chudomela, kteří si péči o seniora převzali.

Policisté pokračovali v srdeční masáži a použili i externí defibrilátor, který opakovaně výboj nedoporučil. Senior začal asi po 3 minutách dýchat a policisté udržovali jeho životní funkce až do příjezdu zdravotníků, kteří muže převezli do nemocnice.

Bez okamžité reakce a záchrany ze strany dvou kolemjedoucích mužů a následně i policistů by celá událost mohla mít velmi smutný konec. 

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
3. října 2023
 

Odkazy do noveho okna

zleva pprap. Jakub Čáp a pprap. Martin Chudomel

zleva pprap. Jakub Čáp a pprap. Martin C... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem