Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za krádeže padlo obvinění

KUTNOHORSKO – Čtyřicetiletému muži hrozí 5 let vězení. 

Kutnohorským kriminalistům se podařilo objasnit hned 7 případů, které měl podle nich spáchat jeden a ten samý muž na území Kutné Hory a Kolína.

První případ policisté evidují už v prosinci roku 2023 v Kutné Hoře, kdy došlo k vloupání do půdních prostor jednoho z domů, a byla odcizena 2 dětská jízdní kola.

Ostatní případy krádeží už se odehrály v květnu a na začátku června tohoto roku. Muž policistům mimo jiné uvedl, že někdy prohrál peníze v herních automatech, proto se pak rozhodl, že bude krást. Sortiment, na který se zaměřil, byl poměrně pestrý. Jednou to byl motocykly, podruhé zase pracovní nářadí nebo obrazy a jindy elektronika. Muž se vloupal například do garáží, rodinného domu, ale i například školy v Kolíně nebo rozestavěného domu v rekonstrukci v Kutné Hoře, kde byl ale na místě přistižen oznamovatelem.

Celková škoda, kterou na odcizení a poškození způsobil je skoro 300 tisíc Kč.

Muž se ke všem skutkům doznal. Kriminalisté v minulém týdnu zahájili jeho trestní stíhání a 40letého muže obvinili hned z několika trestných činů, konkrétně z přečinu krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. V průběhu prověřování policisté také zjistili, že muž je od dubna 2024 v podmínce, protože byl Okresním soudem v Nymburce odsouzen za krádeže a dostal roční trest odnětí svobody s podmíněným odkladem na 24 měsíců. Teď mu ale hrozí až 5letý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
21. června 2024

vytisknout  e-mailem