Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pozor na kapesní zloděje!

Hlídejte si kabelky, peněženky a mobilní telefony 

Od začátku roku policie přijala necelou stovku oznámení týkající se kapesních krádeží.

V současné době se množí krádeže v nákupních centrech a to především v litoměřickém Kauflandu a Intersparu. Je nutné podotknout, že v poslední době přibyly i krádeže vloupáním do osobních automobilů právě na parkovištích před uvedenými nákupními středisky. Zloději si vybírají automobily, ve kterých si řidiči nechávají cenné věci na viditelném místě. 

Lidé při nakupování často tašky se zbožím odkládají a zapomínají je v obchodech. Nehlídají si osobní věci a to hlavně mobilní telefony, peněženky, platební karty, ale i bundy a jiné svršky.  
Lákadlem pro zloděje jsou také volně odložené věci v nákupních vozících nebo otevřené tašky a kabelky. Zaměřují se i na batůžky na zádech, jelikož je nemá majitel na očích a o tom, co se děje v tlačenici za jeho zády nemá ani ponětí. 
Občané by si z tohoto důvodu měli na své věci při nákupech dávat pozor a nenosit s sebou zbytečně velké finanční částky. Pokud budou při nakupování tyto jednoduché zásady dodržovat, zloděj se jim vyhne.

 

Kuriózní případ se stal před několika lety na tržnici v Litoměřicích. Paní, která měla přes rameno přehozenou kabelku procházela tržnicí a vybírala zboží. Když vyšla ven na ulici zjistila, že jí na rameni zůstaly viset jenom ucha, taška byla pryč. Lapka si dal práci a kabelku s obsahem odřízl.
Zajímavý případ se stal paní, která si nedala pozor na svoji kabelku na libochovickém nádraží, když jela za příbuznými, aby jim věnovala ušetřených 27 000 Kč. Zloděj z ukradené kabelky vytáhl peněženku s drobnými a tu plnou peněz, která byla zapnutá v postranní kapse v kabelce nenašel. Kabelka poté byla nalezena v Libochovicích u Ohře, kam ji pachatel pohodil. Mokré bankovky policisté usušili a vrátili i z kabelkou šťastné majitelce.

vytisknout  e-mailem