Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Akce ZÁMEK

MĚLNICKO - V noci z pátka na sobotu provedli policisté Obvodního oddělení Mělník dopravně preventivní akci pod názvem Zámek. Na příjezdových cestách hlídkovaly dvě desítky policistů. 

Dopravně bezpečnostní opatření bylo zaměřeno zejména na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek, na dodržování obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích účastníky silničního provozu, na pátrání po hledaných osobách a odcizených věcech. 

Akce samotná začala úderem 18. hodny, kdy policejní hlídky kontrolovaly řidiče na všech příjezdových komunikacích, zejména při výjezdu z města.

Odhalily padesátku deliktů, které na místě vyřešily udělením pokuty v příkazním řízení. Nejčastějším prohřeškem byl špatný technický stav vozu, několik řidičů a spolujezdců nepoužilo při jízdě bezpečnostní pásy. Rovněž se našli řidiči, kteří neměli v pořádku povinnou výbavu  nebo nepředložili všechny doklady potřebné pro řízení a provoz.

Jeden z kontrolovaných řídil pod vlivem alkoholu. Nadýchal téměř dvě promile alkoholu v dechu. Nyní je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Pod vlivem alkoholu řídila také jedna řidička, která nadýchala půl promile alkoholu v dechu. Její jednání vyřeší příslušný správní úřad, neboť se jedná o přestupek. Známku opilosti jevil také jeden cyklista. Ten však provedení dechové zkoušky odmítl. Dva šoféři neměli řidičské oprávnění, byli tzv. neřidiči. I jejich přestupkové jednání bude řešit příslušný správní orgán.

Podobné akce v teritoriu  Obvodního oddělení Mělník budou pokračovat i v nadcházejícím období. 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
18.3:2018

Odkazy do noveho okna

Akce ZÁMEK

Akce ZÁMEK 

Detailní náhled

Akce ZÁMEK

Akce ZÁMEK 

Detailní náhled

Akce ZÁMEK

Akce ZÁMEK 

Detailní náhled

Akce ZÁMEK

Akce ZÁMEK 

Detailní náhled

Akce ZÁMEK

Akce ZÁMEK 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem