Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní policisté vyrazili do akce!

Mělnicko - Zaměřili se na nákladní a autobusovou dopravu. 

     V době od dvaadvacátého do pětadvacátého července, letošního roku, uskutečnili mělničtí dopravní policisté kontrolu osmatřiceti nákladních a užitkových automobilů a autobusů, na silnicích našeho regionu. Stalo se tak na základě vyhlášené dopravní akce zaměřené na uvedená vozidla.
     Během opatření zjistili devět přestupků, za které na místě uložili blokové pokuty v celkové výši 6 300,-Kč. Jeden řidič byl za volantem přistižen pod vlivem alkoholu. Jelikož nadýchal přes jedno promile, je v současné době podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
      Nákladních automobilů bylo zkontrolováno celkem dvaadvacet, a to jak registrovaných v České republice, tak zahraničních. U šesti bylo zjištěno porušení zákona a čtyřem zakázána další jízda, z důvodu nevyhovujícího technického stavu. Jeden řidič porušil nařízení, týkající se doby řízení, odpočinku a bezpečnostních přestávek.
     U kontrolovaných autobusů nebyly zjištěny žádné závady a u jejich řidičů porušení zákonných norem. Podobné kontroly budou mělničtí dopravní policisté, v rámci svých služebních povinností, provádět i nadále.
 
26. červenec 2013
nprap. Václav Tichý

vytisknout  e-mailem