Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nedávejte šanci zlodějům

MĚLNICKO - Ve spolupráci se strážníky městské policie se podařila policistům Obvodního oddělení Neratovice objasnit krádež peněženky a mobilního telefonu. 

Jedenapadesátiletá žena dne 4. dubna 2018 kolem 12. hodiny v jedné z restaurací v Neratovicích, kde ten den probíhal prodej použitého textilu, vzala z volně položené kabelky, kterou její majitelka ponechala bez dohledu, mobilní telefon a peněženku s finanční hotovostí a platební kartou. Způsobená škoda byla ve výši 500,- Kč. Vzhledem k tomu, že se v peněžence nacházela platební karta, dopustila se žena trestného činu přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V těchto dnech ji policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z uvedeného přečinu, za což může skončit za mřížemi až na dvě léta.

Policisté důrazně varují: Nedávejte šanci zlodějům!

Dodržujte následující pravidla:

  • neukládejte své peněženky, tašky, batohy a jiná příruční zavazadla do nákupních vozíků
  • snažte se u sebe nenosit velkou finanční hotovost
  • peněženku a doklady noste odděleně, pokud se stanete obětí krádeže, ušetříte si čas strávený vyřizováním nových dokladů
  • pokud u sebe máte bezpečnostní kód k platební kartě, noste jej odděleně od karty, znemožníte tak pachateli výběr finanční hotovosti z bankomatu (ani mobilní telefon, který je v kabelce a je v něm PIN uložen není nejbezpečnějším řešením)
  • pokud vám byla odcizena platební karta, ihned zablokujte účet
  • nenoste u sebe šekovou knížku s předem podepsanými šeky

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí PČR Mělník
12.4.2018

vytisknout  e-mailem