Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté odhalili další opilé řidiče

Trojice mužů usedla za volant pod vlivem alkoholu. 

     Dne 23. března 2012, po jedenácté hodině, kontrolovala hlídka policistů z obvodního oddělení,  Horní Počaply, na komunikaci, v katastru obce Křivenice, nákladní automobil, který řídil čtyřiatřicetiletý muž z Kolínska. Během kontroly se řidič podrobil orientační dechové zkoušce, která skončila pozitivní naměřenou hodnotou 1,44 promile alkoholu v dechu.
     Policisté z obvodního oddělení Policie ČR, Lužec nad Vltavou, kontrolovali dne 24. března 2012, po sedmnácté hodině, v katastru obce Nová Ves, motorové vozidlo Mercedes 220, které řídil pětatřicetiletý muž z Prahy. U tohoto řidiče skončila orientační dechová zkouška na alkohol pozitivní naměřenou hodnotou 1,38 promile alkoholu v dechu.
      Pětačtyřicetiletý muž, z Litoměřicka, projížděl vozidlem Škoda Forman, dne 24. března 2012, po dvacáté hodině, na Mělníku, ulicí Mladoboleslavská. Na křižovatce s ulicí Kokořínská, při odbočování vpravo, vyjel do protisměru, kde se v té době nacházelo osobní vozidlo Škoda Fabia. Oběma řidičům se naštěstí podařilo včas zastavit a předejít tak střetu vozidel. Po vystoupení z automobilů pojala řidička fabie podezření, že je šofér formanu pod vlivem alkoholu. Na místo zanedlouho dorazili městští strážníci a chvíli po nich i hlídka policistů z místního obvodního oddělení.
   Provedená dechová zkouška u řidiče formanu skončila pozitivní naměřenou hodnotou 2,03 promile alkoholu v dechu.
   Všem řidičům policisté následně sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Uvedená trestní řízení jsou nadále vedena na svobodě.
 
26. března 2012
nprap. Václav Tichý

vytisknout  e-mailem