Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté pátrali po pohřešovaném seniorovi

MĚLNICKO - Při pátrání asistoval i policejní vrtulník. 

Z pondělí na úterý 27. června 2016 kralupští policisté ve spolupráci se strážníky místní městské policie pátrali po seniorovi, který odešel z  domu s pečovatelskou službou na sídlišti Cukrovar v Kralupech. Policejní hlídky pročesávaly nejprve okolí domu seniorů a postupně rozšířily pátrání na území celého města. Na pomoc byl přivolán také vrtulník Letecká záchranná služba P ČR s termovizí, který propátrával hůře přístupná místa. Bohužel přes veškerou snahu všech zúčastněných se nepodařilo muže nalézt. Proto Policie ČR během úterního rána zveřejnila velmi důkladný popis a fotografii pohřešovaného dvaasedmdesátiletého muže.

Mužův popis byl od brzkých ranních hodin šířen místními médii. O pomoc při pátrání byli požádáni také občané prostřednictvím městského rozhlasu.  Policisté a strážníci pokračovali v pátrání, a to i v hůře přístupných místech i ve vzdálenějším okolí. Vzhledem k tomu, že se v blízkosti nachází řeka Vltava, byli přivoláni  také policisté z poříčního oddělení Labe.

Krátce před jedenáctou hodinou byl senior policisty nalezen nedaleko Dvořákovi stezky vedoucí po levém břehu řeky z Kralup nad Vltavou do Nelahozevse ve velmi členitém složitě přístupném terénu. Muž byl okamžitě předán do péče záchranářů, neboť byl silně podchlazený.

Policie děkuje všem občanům za jejich  poznatky a postřehy, které i jen sebeméně přispěly k nalezení pohřešovaného.

 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
27.6.2016

vytisknout  e-mailem