Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řídili, aniž by mohli

MĚLNICKO- Jeden pod vlivem alkoholu, druhý v zákazu řízení.  

Kralupští policisté dne 10. prosince 2016 krátce po poledni zastavili osobní vozidlo BMW. Po předložení všech dokladů k řízení a provozu vozidla podrobili řidiče dechové zkoušce. Ten opakovaně nadýchal více než 1,5 promile alkoholu. Řidič na místě odmítl lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu.

Nyní je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Trestní zákoník stanovuje za takové jednání trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Hlídka Obvodního oddělení Kostelec nad Labem zastavila dne 11. prosince 2016 předepsaným způsobem v katastru obce Dřísy vozidlo Škoda Fabia, které jelo ve směru na obec Brandýs nad Labem- Stará Boleslav. Policisté vyzvali řidiče k předložení všech dokladů potřebných pro provoz a řízení vozu. To však neučinil. Na vyzvání nepředložil ani doklad potřebný ke zjištění jeho totožnosti. Vzhledem k tomu, že muž s policisty nespolupracoval a nebylo možné na místě zjistit jeho totožnost, byl převezen na obvodní oddělení. Na oddělení policisté zjistili, že se jedná o pětačtyřicetiletého muže, který má uložen platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do ledna 2017.

Policisté řidiči zakázali další jízdu a sdělili mu ve zkráceném řízení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.


por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
12.12.2016

vytisknout  e-mailem