Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Víkend na našich silnicích

Policisty opět zaměstnali neukáznění řidiči 

     I přes pokračující mrazivé počasí si nemohou policisté z Mělnicka stěžovat na nedostatek práce v souvislosti s dohledem nad bezpečností silničního provozu, na komunikacích našeho regionu. Nejvíce práce jim přidělávají neukáznění řidiči, kteří nerespektují základní zákonná ustanovení související se silničním provozem a do svých automobilů usedají buď pod vlivem alkoholu, nebo přesto, že jim řízení motorových vozidel bylo zakázáno správním orgánem nebo soudem. Jen od uplynulého pátku do neděle řešili policisté pět takových případů. Zde jsou dva z nich.
     Dne 28. ledna 2011 po dvaadvacáté hodině kontrolovala hlídka policistů z oddělení ve Mšeně, v katastru obce Vysoká Libeň, na silnici I/16 motorové vozidlo Ford Transit, které řídil dvaačtyřicetiletý muž z Kladenska. Jeho následnou lustrací bylo zjištěno, že mu správními orgány byly vysloveny dva zákazy řízení motorových vozidel a to na dobu dvanácti a dvaceti měsíců. Oba jsou v současné době platné a na jejich základě by muž neměl usednout za volant až do dubna 2012.
     Policisté tomuto šoférovi sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na tři léta.
      Téhož dne , krátce před půlnocí kontrolovala hlídka městských strážníků v Kralupech nad Vltavou, ulice Mostní osobní motorové vozidlo, které řídil čtyřicetiletý muž z Kladenska. Vzhledem k tomu, že jevil známky podnapilosti podrobil se dechové zkoušce, kterou provedla hlídka policistů z místního obvodního oddělení Policie ČR, která byla na místo přivolána. Dechová zkouška skončila s naměřenou pozitivní hodnotou 2,02 promile alkoholu v dechu.
     Muž následoval policisty na jejich služebnu a zde mu bylo sděleno podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
 
Dne 31. ledna 2011
nprap. Václav Tichý
 

vytisknout  e-mailem