Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehoda s těžkým zraněním

MLADOBOLESLAVSKO- Řidič pod vlivem alkoholu přejel do protisměru, kde došlo ke střetu s právě projíždějícím vozidlem. 

V neděli 11. prosince 2016 kolem půl šesté večer řídil osobní automobil jednatřicetiletý muž, přestože byl pod vlivem alkoholu. Na silnici 1/38 ve směru z České Lípy do Kosmonos se plně nevěnoval řízení vozidla, přejel do protisměru a došlo k čelnímu střetu s protijedoucím automobilem. Následně ještě do obou vozidel narazil další vůz, jehož řidiči se nepodařilo střetu zabránit.

Viník dopravní nehody musel být s těžkým zraněním převezen rychlou záchrannou službou do liberecké nemocnice. Další zranění účastníci dopravní nehody byli převezeni do mladoboleslavské nemocnice a jedna žena byla letecky transportována do Vinohradské nemocnice v Praze.

Mladoboleslavští policisté provádějí pravidelné kontroly, protože alkohol za volant nepatří a důsledky nehod, při kterých je viníkem právě návyková látka, bývají tragické. Řidiči pod vlivem alkoholu ztrácejí zábrany, špatně kontrolují své chování a jezdí nebezpečně. Každý řidič, který se chystá usednout za volant pod vlivem alkoholu, by si měl toto uvědomit a neriskovat ne jenom svůj život, ale především životy ostatních účastníků silničního provozu.

nprap. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
12. prosince 2016

vytisknout  e-mailem