Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehoda uzavřela dálnici D10

MLADOBOLESLAVSKO- Řidiči jedoucí na Prahu zůstali v koloně více než dvě hodiny. 

Ve středu 10. července 2019 došlo krátce před patnáctou hodinou odpoledne na dvacátém kilometru dálnice D10 ve směru na Prahu k dopravní nehodě, při které se střetl autobus převážející dvacet osm cestujících, se třemi osobními vozidly.

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému a pět osob bylo se zraněním převezeno rychlou záchrannou službou do nemocnice. Po sedmnácté hodině byla dálnice opět průjezdná.

Příčinou dopravní nehody bylo nedodržení bezpečnostní vzdálenosti řidiče autobusu. Alkohol u všech řidičů, kteří byli účastníky dopravní nehody, policisté vyloučili dechovou zkouškou.

Jednou ze zraněných osob byla právě obsluhující stevardka autobusu. Policisté upozorňují, že i autobusové přepravní společnosti musí zajistit dodržování zákonné povinnosti přepravované osoby, která je dle Zákona o provozu na pozemních komunikacích povinna: „být za jízdy připoutána na sedadle bezpečnostním pásem, pokud jím je sedadlo povinně vybaveno podle zvláštního právního předpisu“.

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
11. července 2019

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem