Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nedávejte šanci zlodějům!

MLADOBOLESLAVSKO – Žena přišla o doklady, peníze i platební kartu. 

V nočních hodinách ze soboty 24. února na neděli 25. února 2018, odcizil zatím neznámý pachatel devatenáctileté ženě veškeré věci uložené v kabelce.

Ke krádeži došlo na diskotéce v ulici 17. listopadu v Mladé Boleslavi, kde zloděj využil chvilky nepozornosti ženy a z kabelky jí odcizil  finanční hotovost, osobní doklady, platební kartu a další osobní věci.

Pachatel se svým jednáním dopustil přečinu Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě dopadení a prokázání viny mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Policisté varují:

V žádném případě nenechávejte v restauracích či jiných provozovnách, jako jsou například diskotéky, své tašky, kabelky a oblečení bez kontroly, ani jdete-li jen k baru či na toaletu a už vůbec v takto odložených věcech nenechávejte peněženky či jiné cennosti.

Své věci mějte vždy pod dohledem a nenoste osobní doklady v peněžence. Mějte u sebe vždy jen takovou finanční hotovost, kterou budete potřebovat. Čtyřmístné identifikační číslo platební karty (PIN) mějte zásadně odděleně od samotné karty. V případě krádeže platební karty okamžitě volejte pobočku banky, krádež oznamte a kartu zablokujte.

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
26. února 2018 

vytisknout  e-mailem