Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Série krádeží vloupáním objasněna

MLADOBOLESLAVSKO- Zloději hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. 

Díky výborné operativní činnosti se mladoboleslavským kriminalistům podařilo po dvouměsíční usilovné práci odhalit a zadržet pachatele sériové majetkové trestné činnosti. Dne 9. března 2018 tak sdělili třiatřicetiletému muži, žijícímu přechodně v Mladé Boleslavi, obvinění ze spáchání přečinů Krádež, Porušování domovní svobody, Poškození cizí věci a Neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Obviněný muž se v době od 1. ledna tohoto roku do doby zadržení dne 8. března 2018, opakovaně vloupával do různých objektů a automobilů na území města Mladá Boleslav. Minimálně ve čtrnácti případech odcizil celou řadu hodnotných movitých věcí jako například elektroniku různého druhu, elektrické nářadí, ale i tašky a peněženky s osobními doklady i platebními kartami a finanční hotovost. Z vytipovaných objektů odnášel různé vybavení a z vozidel které poškodil, mizely mimo jiné i pohonné hmoty. Poškozeným majitelů způsobil značnou škodu na poškození a odcizení v celkové výši téměř 280 tisíc korun.

Majetkové trestné činnosti se opakovaně dopouštěl přesto, že byl za obdobný čin v posledních třech letech odsouzen. Na muže byla uvalena vazba a v případě prokázání viny mu nyní hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
15. března 2018

vytisknout  e-mailem