Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Taktické cvičení složek IZS

MLADOBOLESLAVSKO- Hromadná dopravní nehoda prověřila připravenost policistů i ostatních složek integrovaného záchranného systému. 

V úterý 29. května se mladoboleslavští policisté zapojili do taktického cvičení zaměřeného na hromadnou dopravní nehodu několika osobních vozidel s velkým počtem zraněných osob. 

Cvičení proběhlo v dopoledních hodinách na silnici II/610 v katastru obce Veselá poblíž Mnichova Hradiště a do akce bylo nasazeno 18 mladoboleslavských policistů dopravní a pořádkové policie.

Na tísňovou linku 112 byla hromadná dopravní nehoda deseti osobních vozidel nahlášena krátce po jedenácté hodině, kdy oznamovatelka uvedla, že je na místě mnoho zraněných a zaklíněných osob. Na místo se okamžitě vydaly všechny složky integrovaného záchranného systému.

Zraněné osoby záchranáři roztřídili pomocí metody START (Snadná Terapie A Rychlé Třídění) a následně je po vyproštění přenášeli na předem určená místa. Po ošetření byli zranění transportování do mladoboleslavské nemocnice. Při nácviku nechyběl ani posttraumatický tým, který poskytl zraněným lidem psychickou pomoc na místě události i v evakuačním autobusu.

Na cvičení se dále podíleli, jako figuranti, studenti Střední zdravotnické školy z Mladé Boleslavi, kteří si vyzkoušeli role zraněných, které věrohodně namaskovali pracovníci  Českého červeného kříže.

Cílem cvičení bylo prověřit připravenost základních složek integrovaného záchranného systému při hromadné nehodě s velkým počtem zraněných osob a zároveň prověřit i traumaplán nemocnice.

por. Bc. Lucie Nováková

tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
31. května 2018

 

vytisknout  e-mailem