Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zachránili lidský život

MLADOBOLESLAVSKO - Policisté pomohli kolegovi, který náhle zkolaboval. 

Sobotní služba 8. června 2024 se pro policisty prap. Bc. Radka Sokolu a prap. Bc. Matěje Štejfu změnila doslova v boj o život jednoho z kolegů.

Krátce před 8. hodinou ranní byli policisté Radek a Matěj z obvodního oddělení v Bělé pod Bezdězem vysláni do zařízení pro zajištění cizinců v Bělé - Jezové, kde měl v šatně, před nástupem do služby, náhle zkolabovat 55letý kolega. Policisté byli na místě do 2 minut od doby vyslání ze strany operačního střediska.
Na místě již policistovi v bezvědomí poskytoval první pomoc 45letý kolega, a to až do doby, než přijeli na místo právě policisté Radek Sokola a Matěj Štejfa. Ti si ihned po příjezdu na místo péči převzali, pokračovali v nepřímé masáži srdce a připojili i externí defibrilátor (přístroj AED), který během celé resuscitace 2x doporučil výboj. Posléze se na místo dostavili hasiči, kteří policistům pomáhali s resuscitací, a to až do příjezdu zdravotnické záchranné služby a příletu letecké služby.
Před příjezdem ZZS se podařilo u kolegy obnovit dýchání a probral se z bezvědomí. Následně byl letecky transportován do nemocnice, kde podstoupil operaci srdce a nyní je již mimo ohrožení života.

Rychlou reakcí a poskytnutou první pomocí ze strany kolegy z Bělé - Jezové a rychlým příjezdem kolegů z OOP Bělá pod Bezdězem se podařilo u kolegy po kolapsu obnovit životní funkce a zachránit mu život. Kolegovi přejeme brzké zotavení a rychlou rekonvalescenci a děkujeme všem policistům, hasičům a záchranářům, kteří se podíleli na jeho záchraně.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
13. června 2024

Odkazy do noveho okna

vlevo prap. Bc. Radek Sokola a prap. Bc. Matěj Štejfa

vlevo prap. Bc. Radek Sokola a prap. Bc.... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem