Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policejní ohlédnutí

za Brutal Assaultem 

V neděli 17.8.2008 v časných ranních hodinách skončil v Jaroměři-Josefově 13. ročník festivalu Brutal Assault, který přitáhl fanoušky temné rockové hudby nejen z Čech, ale prakticky z celé Evropy.
znak.jpg znak.jpg
V souvislosti s konáním tohoto metalového festivalu v areálu pevnosti Josefov v Jaroměři policie připravila opatření pro zajištění veřejného pořádku a bezpečí jak návštěvníků festivalu, tak domácích obyvatel Jaroměře. Po dobu konání festivalu bylo ve městě nasazeno 65 policistů pořádkové jednotky a další desítky policistů z obvodního oddělení v Jaroměři, z kriminální služby, z dopravního inspektorátu, ze skupiny služební kynologie i z cizinecké policie. Po hlavní dny festivalu policistům pomáhali zejména při komunikaci s polskými metalisty také dva policisté SG(Straz graniczna) z Polska. Celou dobu konání festivalu policie úzce spolupracovala se strážníky Městské policie Jaroměř.
 
Do akce bylo nasazeno 46 policejních dopravních prostředků. Po celou dobu konání festivalu policie nezaznamenala žádné vážnější incidenty narušující veřejný pořádek a klid ve městě. Podle očekávání nenastaly v průběhu festivalu ani po jeho ukončení problémy s dopravou, za celou dobu festivalu bylo zaznamenáno 5 drobných dopravních nehod, asi 10 automobilů muselo být odtaženo městskou policií, neboť vozy stály v místech, kde bránily v silničním provozu.
 
Velká návštěvnost festivalu, na který přijelo okolo 13 až 15 tisíc fanoušků drsné rockové hudby, s sebou přinesla také očekávanou trestnou činnost. Její rozsah však vzhledem k masové účasti byl celkem malý a týkal se převážně jen krádeží ze stanů, krádeží osobních věcí a drobných krádeží v obchodech. Policisté zaznamenali 21 vykradených stanů, krádež stanu, poškození auta a napadení účastníka neznámou osobou. Celkem přijali oznámení od 26 poškozených, z nich tvořili 60% cizinci. Způsobená škoda na odcizených a poškozených věcech byla vyčíslena na 250.000 korun. Zloději kradli zejména peníze v naší i cizí měně, mobilní telefony, fotoaparáty, doklady, ošacení a platební karty.
Dopravní nehody policisté většinou vyřešili na místě, za drobné krádeže v obchodech ukládali blokové pokuty. Po pachatelích, kteří kradli ve stanech a kapsách návštěvníků policisté ve většině případů zatím pátrají.
(ilustrační foto v úvodu článku bylo použito ze stránek brutalassault.cz)

vytisknout  e-mailem