Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin

v regionu 

V pondělí 1. září 2008 vyřídili policisté okresního ředitelství v Náchodě celkem 63 spisů. Z tohoto počtu jich 41 zaevidovali jako obyčejná čísla jednací, dále zaevidovali 9 nových trestných činů a začali se zabývat 13 novými přestupky.
 
Obyčejná čísla jednací se týkala ponejvíc správní služby na úseku zbraní a střeliva. Pracovníci vyřídili řadu žádostí o vydání zbrojních průkazů, povolení o zapsání zbraní a také dohledové akce nad střelbami v různých místech regionu.
 
Policisté obvodního oddělení v Červeném Kostelci doručovali písemnosti. Hlídky všech obvodů spolupracovali při prověrkách pobytu a chování vyšetřovaných osob.
 
Přestupky se týkaly zejména občanského soužití a dopravy. K vzájemnému fyzickému a verbálnímu napadení vyjížděla hlídka z České Skalice, kdy po deváté hodině večer řešila vzájemné útoky bývalých manželů.
 
Fyzické napadení řešili i policisté z Jaroměře. V podvečer byli přivoláni mladíkem, kterého na cestě u sportovního hřiště napadl podnapilý 16letý mladík s o rok mladší dívkou. Výtečníci pod vlivem alkoholu se chtěli prát a 17letému mladíkovi uštědřili několik ran a kopů. Přitom mu nalomili nos a způsobili několik podlitin. Při hledání agresorů, kteří z místa střetu utekli,  se státními policisty úspěšně spolupracovali městští strážníci. Pro zadržené násilníky si služebnu posléze přijeli rodiče. Policie zahájila jejich vyšetřování pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití.
 
Policejní hlídky v Červeném Kostelci kontrolovaly, zda řidiči dodržují v ulicích města stanovená pravidla. Někteří motoristé přitom nevyšli z kontrol nejlépe. Krátce před sedmou hodinou ranní policisté pokárali motoristu bez zapnutého bezpečnostního pásu. Před devátou si podali řidiče, který neoprávněně parkoval na místě pro invalidy, odpoledne přistihli řidiče bez rozsvícených světel a dva motoristy, kteří nezastavili na křižovatce před dopravní značkou Stop, dej přednost v jízdě. Provinilcům uložili blokové pokuty v rozmezí od 100 do 500 korun.
 
V trestné činnosti dominovaly nejvíce majetkové delikty. Náchodští policisté přijali oznámení o krádeži peněženky, dokladů a platební karty při cestě vlakem, podobné oznámení řeší i policisté z Jaroměře. Tam ve večerních hodinách v supermarketu kdosi zákaznici odcizil z tašky pověšené na nákupním vozíku peněženku se všemi doklady, platební kartou a tentokrát i s finanční hotovostí 1.800 korun.
 
Policisté z obvodního oddělení v České Skalici krátce před sedmou hodinou večer vyjížděli na prověření pracovního úrazu, kdy dělník spadl ze žebříku a způsobil si zranění. Dále zaregistrovali a vyšetřují krádež nářadí ze školní dílny, kdy zřejmě během prázdnin dosud neznámý pachatel vnikl do dílny a odnesl odtud nářadí v hodnotě 9.000 korun.
 
Policejní hlídka v Jaroměři vyjížděla po sedmé hodině k nahlášené krádeží jízdních kol ze sklepní kóje. Zloděj odstranil visací zámek a ze sklepa odcizil dvě kola v hodnotě 10.000 korun. Po pachateli policisté pátrají.

vytisknout  e-mailem