Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Den s policií v Náchodě

V sobotu 19.5.2012 na Dětském dopravní hřišti v Bělovsi 

Policisté zvou v sobotu 19. 5. 2012 všechny děti i dospělé k návštěvě Dětského dopravního hřiště v Náchodě, kde se bude konat již 12. ročník soutěžního a prezentačního programu. Čas konání 9.00 až 13.00 hodin. 

chlapec na motorceFoto: Archiv Policie ČR
V sobotu 19. května na Dětském dopravním hřišti v Náchodě-Bělovsi proběhne již dvanáctý ročník soutěžního a ukázkového programu "Den s policií".
 
Dopravní hřiště již od rána zaplní technika, a to nejen policejní. V areálu na devátou hodinu postupně zakotví vozy celého Integrovaného záchranného systému náchodského regionu. Hned u vchodu zaparkují s žebříkem a cisternou hasiči, městská policie přiveze služební automobil a skútr, dorazí i sanitní vozy rychlé záchranné služby.
 
Státní policie se pochlubí nejen vozy, ale i motocyklem s laserovým radarem na stíhání neukázněných hříšníků. Kriminální policie vyšle s výjezdovým vozem a veškerým vybavením svého technika, který dětem po celé názorně vysvětlí a ukáže, jak se zajišťují stopy na místě činu.
 
Od půl desáté se malí návštěvníci mohmohou pustit do soutěžení o ceny. Na některých stanovištích na soutěžící čekají otázky z dopravy či z bezpečného chování, na jiných budou moci vyzkoušet svoji šikovnost, rychlost a sílu.
 
Čeká na ně slalom mezi kužely, skákání v pytli, přetahování lanem, házení granátem a další soutěže. Na cyklisty čeká dráha s jízdou zručnosti. U stanoviště hasičů mohou odvážlivci zkusit proudem vody sestřelit kužely. Za splněné disciplíny budou organizátoři zapisovat dětem do soutěžních kartiček body, které později soutěžící smění za připravené ceny.
 
Během celého dopoledne paralelně se soutěžemi budou probíhat ukázky profesionální práce policistů, hasičů a zdravotníků.  

Akci zaštiťuje starosta města Náchod, AMK-Besip Dětské dopravní hřiště Náchod, pracovní skupina pro prevenci kriminality MěÚ Náchod a za další sponzoři, kterým záleží na bezpečí občanů a prevenci před kriminalitou.

Za organizátory srdečně zve a těší se na Vaši účast por. Eva Prachařová a nprap. Jana Pecoldová,
Krajské ředitelství policie Hradec Králové, Preventivně informační oddělení, pracoviště Náchod, tel. 974 534 207, 974 534 208, mobil 724 183 755

 

vytisknout  e-mailem