Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policejní střípky z Náchodska

Rifle, trička, mikiny – značkový ohoz zmizel 

Během pondělí 15. srpna 2011 náchodští policisté řešili převážně přestupky a majetkové delikty.
 
rozbita_vyloha.jpgPRO OBLEČENÍ ŠEL S KLADIVEM - Pachatele vloupání do prodejny s oblečením hledají policisté z Obvodního oddělení v Náchodě. Okolo druhé hodiny ranní kdosi za pomoci hrubé síly, pravděpodobně kladiva, rozbil výlohu a vnikl dovnitř. Z prodejny pachatel odnesl větším množství triček, riflí, mikin a svetrů různých značek. Majitel obchodu škodu na odcizených věcech a poškozeném interiéru předběžně odhadl na částku 150.000 korun. Pachateli vzhledem k výši škody hrozí  až tříletý trest odnětí svobody.
 
VANDALISMUS NA HŘBITOVĚ vyšetřují policisté z Hronova. Majitel hrobu nahlásil, že v blíže neurčené době několika uplynulých týdnů u hrobu někdo rozbil náhrobní kámen, skleněnou desku a vázu a způsobil mu škodu ve výši tří a půl tisíce korun.
Stavěcí terč 
DOPRAVNÍ KONTROLY PŘISTIHLI PROVINILCE - Smůlu měli motoristé, kteří projížděli v dopoledních hodinách Českou Skalicí a neřídili se přitom pravidly. Hlídkující policisté zastavili pět provinilců, kteří překročili nejvyšší povolenou rychlost a dva, kteří nebyli připoutáni. Uložili jim blokové pokuty v rozpětí od 200 do 1.000 korun.
 
AUTO PŘES NOC V TRAPU - Nemilé překvapení zažil majitel vozu Alfa Romeo GT, když ráno přišel na místo, kde vůz večer zaparkoval. Nejprve nevěřil svým očím a prošel celou ulici, ale auto nikdo nenašel. Vůz si zřejmě v noci někdo vyhlédl a odvezl. Černá Alfa Romeo v hodnotě 130.000 korun, kterou řádně zaparkoval a uzamkl na parkovišti naproti Rubeně, zmizela. Náchodští policisté po zloději pátrají.
 
JÍZDNÍ KOLA V RUKOU POBERTŮ - Jaroměřští policisté evidují dvě krádeže jízdních kol. Jeden bicykl zmizel majiteli ze stojanu před nádražím, druhý majitelce od obchodu s potravinami. Oba jízdní prostředky dopadly stejně, ačkoli první si majitel řádně uzamkl a druhý nikoli. Druhé kolo bohužel ponechala majitelka lehkomyslně bez jakéhokoli zajištění jen opřené venku o zábradlí.
 
BOČNÍ ODHAD NEVYŠEL - Při vyhýbání se na úzké silnici mezi Teplicemi nad Metují a Horním Adršpachem řidič Iveca zřejmě neodhadl boční odstup a zachytil pravým zrcátkem o strom vpravo vedle silnice. K nehodě došlo o půl třetí dopoledne a vůz na několik desítek minut zatarasil silnici, dopravu musela řídit kyvadlovým způsobem policie.
Vonítka 
USNUL A NABOURAL - Smůlu měl okolo půlnoci 14.8.2011 v Jaroměři dvacetiletý řidič osobního auta hned dvojitou. Nejdřív unavený usnul za volantem a naboural do zaparkovaného vozu Ve voze však v tu dobu seděly dvě ženy, které náraz vůbec nečekaly. Jedné z nich náraz zlomil nos. Sám řidič utrpěl lehčí zranění nohy. Škoda na vozidlech byla odhadnuta na 45.000 korun, nehodu policisté dále vyšetřují.
 
Por. Bc. Eva Prachařová
16. 8. 2011 v 11:40

vytisknout  e-mailem