Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové shrnutí

dopravní situace 

Během uplynulého víkendu 5. až 7.9.2008 se na náchodských silnicích stalo 13 dopravních nehod. Osm lidí bylo lehce zraněno a celkové hmotné škody činily 325.000 korun. Tři řidiči byli pod vlivem alkoholu.
 
První dopravní nehoda s lehkým zraněním se stala v pátek v jednu hodinu v noci v obci Bezděkov. Na silnici havaroval jednatřicetiletý cyklista, který při jízdě z kopce zřejmě nezvládl řízení, najel na hranu chodníku, pak narazil do nezpevněného břehu a skutálel se zpět na okraj vozovky. Z důvodu utrpěného zranění policisté nemohli provést dechovou zkoušku, byl tedy nařízen odběr krve ke zjištění, zda muž nebyl pod vlivem alkoholu. Police nehodu dále šetří.
 
Druhá nehoda, tentokrát s třemi lehkými zraněními, se stala v sobotu v jednu hodinu v zatáčkách mezi Policí nad Metují a Hronovem. Třicetiletý řidič motocyklu při vyjíždění z pravotočivé zatáčky najel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem WV Golf, obsazeným řidičkou a spolujezdcem. Po střetu se motocykl odrazil zpět do svého pruhu, golf byl odhozen na svodidla. Všichni tři účastníci utrpěli při nehodě lehká zranění. Celková hmotná škoda byla vyčíslena na 100.000 korun, na motocyklu 70.000 a na automobilu 30.000 korun. Dechová zkouška vyloučila alkohol jak u motocyklisty, tak u řidičky osobního auta. Nehodu dopravní policie dále šetří.
 
K další dopravní nehodě s lehkým zraněním došlo v sobotu ve čtyři dopoledne u Jaroměře. Tentokrát v ní figuroval alkohol. Osmadvacetiletý řidič osobního automobilu Mazda 323, kterému policisté hned po nehodě naměřili 2,17 promile alkoholu v dechu, při jízdě směrem na Hořenice nezvládl řízení vozu, najel přes levou krajnici do příkopu, kde se převrátil přes střechu a zůstal stát na silnici ve směru k Jaroměři, přitom zablokoval cestu od Hořenic přijíždějícímu vozidlu ford s přívěsem. Řidič nákladního vozu dokázal naštěstí zabrzdit, ale uvolnily se mu převážené tvárnice a část jich vypadla a vůz poškodila. K dalšímu zranění nedošlo, lehce zraněn byl pouze řidič mazdy.
 
Poslední víkendová nehoda se třemi lehkými zraněními se stala v neděli v půl desáté večer u Jaroměře. Řidič vozu Opel Kadet, který jel směrem od Rychnovka k Jaroměři zřejmě před obcí nepřizpůsobil rychlost vozu stavu a povaze vozovky, na mokrém povrchu při brždění dostal smyk a vyjel z vozovky do příkopu. V příkopu vůz čelně  narazil do vzrostlého stromu. Při nehodě utrpěl sám řidič lehké zranění, požití alkoholu policisté vyloučili dechovou zkouškou. Nehoda je nadále v šetření dopravní policie.
 
 

vytisknout  e-mailem