Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pátráme po totožnosti muže, poznáváte ho?

NYMBURSKO – Na základě podvodu se mu podařilo získat od poškozené údaje k bankovnictví a přeposlané peníze pak vybral v bankomatu. 

Nymburští kriminalisté se zabývají podvodným jednáním neznámého pachatele, kterému se povedlo pod legendou zájmu o koupi nabízeného zboží na bazaru ze strany poškozené tuto uvést v omyl a vylákat od ní veškeré údaje do jejího bankovnictví. Peníze, jež si z jejího účtu přeposlal, vybral v bankomatu. Nyní pátráme po jeho totožnosti.

Tato situace začala tím, že žena prodávala na internetovém bazaru kalhoty, o které projevil zájem neznámý muž. Poslal ji e-mailovou zprávu s informací, že inzerované zboží si zarezervoval, zaplatil za něj a zaslal jí zároveň odkaz jevící se jako webová stránka inzertního portálu. Žena odkaz otevřela, zvolila svou banku, vyplnila uživatelské jméno a heslo, čímž měla potvrdit, že se jedná o její účet a na závěr vyplnila veškeré údaje k platební kartě. Těmito kroky tak dala neznámému pachateli přístup ke všem svým údajům v bankovnictví. Ten si díky tomu neoprávněně převedl částku necelých 5 tisíc korun, které si posléze vybral v bankomatu.

V této souvislosti se obracíme na veřejnost s žádostí o pomoc při ztotožnění muže, jehož podobiznu jsme získali na základě šetření při výběru v bankomatu. Pokud muže poznáváte nebo máte k jeho osobě jakékoliv poznatky, kontaktujte policisty na lince tísňového volání 158.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
15. listopadu 2023

vytisknout  e-mailem