Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

Policisté včera opět nezaháleli  

Dopravní statistika
Policisté řešili na pardubických silnicích 3 řidiče, kteří překročili nejvyšší povolenou rychlost, 2 za jízdy telefonovali a 3 osoby nebyly připoutány bezpečnostními pásy. Tři občané se měli dopustit přestupku proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích jiným jednáním, protože porušili zvláštní právní předpis. Dále kontrolovali 2 vozidla, která byla ve špatném technickém stavu. Ke hříšníkům se přidal také jeden chodec a tři cyklisté.

Celkem jsme šetřili 9 dopravních nehod, při kterých byly 2 osoby zraněny těžce a 2 lehce. Ve dvou případech byla pravděpodobná příčina nehody nepřiměřená rychlost a jeden řidič zřejmě nedal přednost v jízdě. Součet hmotných škod za úterý činí 382.000 korun.

Dvě těžká zranění
Večer kolem 21:30 měl řidič vozidla Škoda Forman projíždět dvojitou zatáčku mezi obcemi Zminný a Dašice. Muž patrně nepřizpůsobil rychlost jízdy povaze vozovky a dostal s vozidlem smyk. Poté měl přejet do protisměru a následně mimo silnici, kde měl narazit do stromu. Ve vozidle byl také spolujezdec, který pravděpodobně seděl na předním sedadle. Obě osoby utrpěly těžká zranění.

Osoby v pátrání
Policisté zadrželi v blízkosti vlakového nádraží v Pardubicích 37letého muže. Okresní soud na něho vydal příkaz k dodání do výkonu trestu, a proto ho eskorta převezla do vazební věznice v Hradci Králové.
Dalšího muže kontrolovali v centru Pardubic. Při ověřování totožnosti policisté zjistili, že se jednalo o osobu v celostátním pátrání. Osmatřicetiletého muže proto zadrželi a převezli na policejní služebnu. Po provedení nezbytných úkonů ho stejného dne propustili.

V ubytovně ukradli peníze
Přestupku proti majetku se měl dopustit neznámý pachatel, který v době od pondělí do úterý dopoledně odcizil finanční hotovost 1.100 korun. Peníze si 35letý muž ponechal ve skříni svého pokoje v pardubické ubytovně. V době krádeže byla patrně místnost neuzamčena.

Zničený lak
Nemilé překvapení přichystal neznámý pachatel majitelce vozidla Škoda Fabia. Ta totiž včera odpoledne zjistila, že jí někdo poškrábal lak na zadních pravých dveří uvedeného automobilu, které zaparkovala v ulici poblíž centra Pardubic.

Zloděj v nemocnici
Do stolku u postele v lůžkové části nemocnice v Pardubicích si uložil jeden pacient svou peněženku s osobními doklady a finanční hotovostí. Neznámý pachatel v úterý okolo 15:30 vnikl do volně přístupného pokoje a zřejmě v době mužovy nepřítomnosti peněženku s celým jejím obsahem odcizil.

vytisknout  e-mailem