Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Rozsáhlá pátrací akce

Hledali jsme dvouletého Honzíka z Vysokého Chvojna 

14.11. malý Honzík s tatínkem 14.11. malý Honzík s tatínkem
   Dnes nám bylo krátce po 17. hodině nahlášeno na linku 158 zmizení dvouletého chlapce z Vysokého Chvojna. Zmizení oznámil jeho otec, se kterým se byl malý klučina podívat u obory na zvířátka. Stačil však malý mžik a po malém Honzíkovi nebylo ani vidu ani slechu.

   Operační důstojník pardubické policie ihned povolal desítky policistů, kteří neprodleně vyjeli na místo události. Tam byl vytvořen štáb, ze kterého se celá rozsáhlá pátrací akce řídila. Během několika minut vyrazily hlídky do členitého a špatně přístupného terénu. Ani počasí nebylo moc příznivé, byla zima, padala hustá mlha a stmívalo se. O součinnost byli okamžitě požádáni i hasiči, městská policie a starosta obce. Ani ne za půl hodiny byla na místě asi stovka lidí. Všichni se ochotně a dle pokynů velitele akce zapojili do intenzivního pátrání. Protože starosta žádost o pomoc vyhlásil v místním rozhlase, na pomoc přišlo i mnoho občanů, kteří hlášení slyšeli. Postupně přicházející občané, policisté a dobrovolní hasiči tvořili další a další pátrací skupiny. Bohužel, vzhledem k nepříznivému počasí jsme do pátrání nemohli nasadit vrtulník s termovizí. Hasiči však na místo přivezli termovizi pozemní.

   Krátce po půl osmé hodině večerní k řídícímu štábu přijelo terénní vozidlo, ze kterého se na nás usmíval malý Honzík. Nálezce byl čtyřiačtyřicetiletý Milan J. z České Třebové, který zprávu o malém Honzíkovi slyšel právě z místního rozhlasu. Pro pana Milana to byl jiště krásný dárek k jeho brzkým narozeninám. Nám všem spadl kámen ze srdce, když jsme Honzíka viděli živého, zdravého a usměvavého. Malý tulák si udělal procházku v délce asi 6 kilometrů.

   Za policii bychom rádi poděkovali profesionálním i dobrovolným hasičům, strážníkům sezemické městské policie, kynologům a především dobrovolníkům z řad veřejnosti. Díky patří rovněž i policistům.

nprap. Bc. Markéta JANOVSKÁ
tisková mluvčí PČR OŘ Pardubice
Odkazy do noveho okna

14.11. nálezce s malým tulákem

14.11. nálezce s malým tulákem 

Detailní náhled

14.11. šťastný nálezce

14.11. šťastný nálezce 

Detailní náhled

noční akce

noční akce 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem